[...] przemysłu tłuszczowego jest już dużą barierą, bo przez NNKT tłusty towar szybko się psuje, leżąc na sklepowej półce. Żeby na tym nie stracić, pomajstrowano odrobinę przy oleju roślinnym i przerobiono go na margarynę i inne podobne „tłuszcze”. Teraz, proszę bardzo, możecie Państwo wziąć taką kostkę margaryny, położyć ją spokojnie choćby w [...]
[...] powinno się je spożywać w momencie gdy nie możemy zjeść normalnego posiłku. Tłuszcze znajdziemy natomiast w mięsie tłustym, rybach tłustych, jaja kurzych (żółtkach) oraz w olejach, tranie. Warto je uwzględnic w każdym posiłku z wyjątkiem posiłku potreningowego ze względu na ich spowalniający wpływ na katabolizm białka w żołądku co w oknie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] z tłuszczy z podziałem na : 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.) 8. Należy unikać napoi innych niż: woda mineralna niegazowana, zielona herbata itp. 9. Należy dbać o to by każdy posiłek za [...]
[...] Najlepszym wyborem będą wafle ryżowe o IG równym 133. 50 g takich wafli szybko uzupełni w naszym organiźmie straty glikogenu i powstrzyma katabolizm białek mięśniowych. Kolejny posiłek spożywamy godzinę po zakończeniu ćwiczeń i to on tak naprawdę jest posiłkiem po treningowym. Na niego powinno się składać spora ilość węglowodanów złożonych i [...]
[...] fermentowane, takie jak pełnotłusty jogurt, masło pochodzące z naturalnych hodowli, pełnotłusty ser i świeżą lub kwaśną śmietanę. 5. Używaj tylko tradycyjnych tłuszczów i olejów, włączając w to masło i inne tłuszcze zwierzęce, oliwę typu „vergin" (z pierwszego tłoczenia na zimno), tłoczony na zimno olej lniany i sezamowy oraz oleje tropikalne [...]
[...] workach, gruszkach, tarczach przymocowanych do ściany. Skakanie na skakance, walka z cieniem i można brać się za rozciąganie całego ciała po treningu, trzeba pamiętać, że kolejny trening już jutro. Trening Kick- boxingu Rozgrzewka trener przywiązuje bardzo dużo uwagi do niej, jest bardzo intensywna, dużo ćwiczeń na rozgrzanie nóg, bardzo dużo [...]
[...] -białka około 2,5-3g/kg masy ciała (piersi z kurczaka, WPI, jaja sporadycznie wołowina) -węglowodany max 6g/kg, (ryż basmati, brązowy, płatki owsiane) -tłuszcz koło 1g/kg (olej lniany, oliwa, MCT) Na redukcji ilość węglowodanów zaczyna się zmniejszać, białka wzrasta tłuszczu również. Podczas redukcji podjadanie najlepiej wyeliminować do [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] -białka około 2,5-3g/kg masy ciała (piersi z kurczaka, WPI, jaja sporadycznie wołowina) -węglowodany max 6g/kg, (ryż basmati, brązowy, płatki owsiane) -tłuszcz koło 1g/kg (olej lniany, oliwa, MCT) Na redukcji ilość węglowodanów zaczyna się zmniejszać, białka wzrasta tłuszczu również. Podczas redukcji podjadanie najlepiej wyeliminować do [...]
[...] do Men’s Health, czy do Playboya, czy reklama jakiś kąpielówek, itp. - to oczywiście trzeba zachować umiar i bardziej rozsądnie niż wtedy, gdy za miesiąc czy dwa spędzisz kolejne sześć miesięcy na Biegunie Północnym. I odwrotnie! Jeśli chcesz dodać 10 kilo mięśni przed kolejnym konkursem, który odbędzie się za 12 miesięcy, ale zachowując się [...]
[...] tylko mies chudych i głównie białego oraz chudych ryb, Omega3 możecie nie wliczać do bilansu jeśli spożywacie dziennie 3 tabletki Źródła tłuszczu dozwolone: Awokado, oliwa, olej lniany, tran, masło, olej kokosowy, olej rzepakowy, orzechy brazylijskie, włoskie, migdały i orzechy pekan Trening i zasady: - Staramy się o progresje z treningu na [...]
[...] węglowodanów: ryż brązowy - planuję jeść wyłącznie ten rodzaj, płatki owsiane, makaron durum, kasza gryczana Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, omega-3, makrela, żółtka jajek, olej lniany W dzień treningowy Początkowo planuję spożywać około 3100kcal Białko: 2,2g / 1kg masy ciała = 187g Węgle: 4g / 1kg m.c. = 340g Tłuszcz: 1,2g / 1kg m.c = 102g W [...]
[...] tylko mies chudych i głównie białego oraz chudych ryb, Omega3 możecie nie wliczać do bilansu jeśli spożywacie dziennie 3 tabletki Źródła tłuszczu dozwolone: Awokado, oliwa, olej lniany, tran, masło, olej kokosowy, olej rzepakowy, orzechy brazylijskie, włoskie, migdały i orzechy pekan Trening i zasady: - Staramy się o progresje z treningu na [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] hardgainerów dozwolone jest, by po przebudzeniu i po treningu spożywali białe odpowiedniki tych pokarmów) Źródła tłuszczy: żółtka jaj, orzechy włoskie, oliwa z oliwek, olej lniany, siemię lniane, olej kokosowy (najlepszy do smażenia na patelni), masło (w niewielkich ilościach do kanapek) Opierając swoje dzienne menu na tych pokarmach możemy [...]
[...] sebum. Kwasy omega-3 wspomagają również procesy metaboliczne organizmu i wzmagają spalanie tkanki tłuszczowej. OLEJ LNIANY Olej wyciskany z nasion lnu jest najzdrowszym olejem na świecie. Nie ma żadnego innego takiego oleju jak olej lniany. Tak jak siemię lniane, olej lniany stosowany jest w profilaktyce w chorobach układu krążenia, posiada [...]
[...] łyk oliwy z oliwek 12:00 średnio 250g piersi z kuraka (gotowana/smażona/smażona w kostkę z sosem do spagetti Dolmio) 100g ryżu parboiled (lub któregoś rodzaju kaszy) olej lniany 15:00 taki sam jak poprzedni 17:30 (przedtreningowy) Tuna/WPC/kurak (jakkolwiek 30-40 gietów białka) 100g ryzu parboiled 18:15-19:30 trening od razu po [...]
[...] posilki raczej mniejsze, ale za to rownie odzywcze, duzo warzyw. To sa ustalone zalozenia ktorych mocno sie trzymamy. Po skonczeniu tego cyklu zabieramy sie za nastepny w kolejnosci, dla zawodnikow bedzie to cykl "2.Robienie formy" a dla tych ktorzy nie zamierzaja startowac lub maja inne priorytety bedzie to cykl "5.Przyrost masy ciala" [...]
[...] ilość spożywanych tłuszczów nasyconych (prowadzą m. in. do podniesienia tzw. złego cholesterolu), zastąp je tłuszczami wielonienasyconymi pochodzenia roślinnego (np. olej lniany) i rybnego (tran). Pamiętaj jednak, że z tłuszczy organizm powinien czerpać około 25% energii, dlatego powinny one stanowić około 15% diety. - POZIOM HORMONÓW [...]
[...] migdały - polecam szczególnie ze względu na zawartość kwasu alfa-linolenowego, który podbija nam zawartość omega-3 ze względu na ciągły deficyt tego w diecie. * oleje - lniany, rzepakowy, oliwa z oliwek Oleje i orzechy są źródłem roślinnych steroli które również mają wpływ na układ sercowo-naczyniowy i poziom cholesterolu. Tłuszcze [...]
[...] Wszystkie organizacje międzynarodowe (FAO/WHO)biją na alarm o zwiększenie spożycia ryb, zamiast czerwonych mięs, o zastąpienie masła , smalcu - zdrowymi olejami z pierwszego tłoczenia. Również w Polsce wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie kładą nacisk na uzupełnienie diety przeciętnego Kowalskiego [...]
[...] mozna znalezc w sproszkowanym mleku i jajach, przyczynia sie do chorób serca. Mleko w proszku jest dodawane w ilosci 1% do 2% do mleka. “Uzywaj wiecej wielonienasyconych olejów" Wielonienasycone oleje spozywane w wiekszych ilosciach przyczyniaja sie do nowotworów, chorób serca, chorób autoagresywnych (choroby ukladu immunologicznego), [...]